Escaperoom Antibiotica – Kun jij het mysterie oplossen?

Week van de Antibioticaresistentie

Op 18 november is het Europese Antibioticadag. Voor deze gelegenheid staat op 18, 19 en  20 november een escaperoom met thema ‘Antibiotica’ in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Lukt het jou om het medisch mysterie op te lossen en de patiënt te redden in 10 minuten?

Antibiotica en reizen

Antibioticaresistentie neemt wereldwijd toe. In Nederland is antibiotica uitsluitend op recept verkrijgbaar; in het buitenland is dat vaak anders en soms ook makkelijk zonder recept verkrijgbaar. Dit werkt resistentie in de hand. Bacterien reageren hierdoor niet goed meer op de antibiotica. We moeten er dus voorzichtig mee zijn en niet gebruiken als het niet echt noodzakelijk is. 

Escape room

De escape room is gratis toegankelijk. Openingstijden:

  • Maandag 18-11 van 12.00 tot 20.00 uur
  • Dinsdag 19-11 van 10.00 tot 20.00 uur
  • Woensdag 20-11 van 10.00 tot 20.00 uur.

Van Dissel RIVM: “Voor het RIVM is een escape room iets nieuws en we hopen hiermee ook een nieuwe doelgroep dan tot nu toe aan te spreken. Escape rooms zijn heel populair en een geschikt middel om kennis over te brengen. Spelers moeten zelf ontdekken waarom een antibioticum niet werkt en welke behandeling dan wel gegeven kan worden. Gelukkig kunnen we nu meestal nog wel een werkend antibioticum vinden als er sprake is van resistentie, maar in de toekomst kan het vaker voorkomen dat dit niet lukt. Simpele infecties zijn dan veel lastiger te behandelen.”

Meer weten?

Bron: RIVM