Kids en reizen

Header illustratie
Kinderen op reis

Ga je met kinderen op reis? Of ga je met kinderen naar je thuisland? Maak dan bij voorkeur, voordat je de reis boekt, een afspraak bij de GGD om je te laten informeren. Kinderen zijn namelijk gevoeliger voor ziekten, kou, warmte en zon dan volwassenen. In veel (sub)tropische landen (ook Marokko, Kaapverdië, Indonesië) is de gezondheidszorg en hygiëne niet zo goed als in Nederland. Daardoor loop je zelf en je kind hier een groter gezondheidsrisico en kunnen ze gemakkelijk infectieziekten oplopen zoals hepatitis A.

Vaccinaties

In Nederland geven we kinderen vanaf 2 maanden vaccinaties. Met 14 maanden geven we de BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond). Soms kan deze prik voor de reis vervroegd nodig zijn. Heel jonge kinderen krijgen niet altijd hetzelfde als de ouders/verzorgers. Dat heeft een medische reden. De reizigersadviseur vertelt je over welke vaccinaties nog meer geadviseerd zijn, welke we kunnen geven en welke niet.

Meer handige tips over

kun je vinden op onze pagina over reizen met kinderen.

Het is altijd verstandig een afspraak te maken voor het reizigersspreekuur als je met (jonge)kinderen op reis gaat. Dat advies geldt ook als je naar je thuisland reist.

Goed voorbereid, gezond weer thuis! Fijne vakantie!

Afspraak maken? 

Kies uit de GGD'en in Nederland

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.