Waarom GGD?

GGD Reisvaccinaties geeft reizigers informatie over vaccinaties, ziekten, reizen met medische problemen en helpt je met de voorbereiding van jouw reis.
Header illustratie

Kwaliteit voorop

Onze reizigersadviseurs, artsen en verpleegkundigen, zijn speciaal opgeleid om een advies op maat te geven voor alle reisbestemmingen ter wereld en voor alle reizigers, van jong tot oud, gezond of met medische problematiek. Zij volgen jaarlijks bijscholingen, zoals voorgeschreven in de kwaliteitscriteria van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigerszorg). Via spoedberichten blijven zij op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en eventuele aanpassingen van adviezen.

HKZ certificering GGD'en

Onze GGD’en zijn HKZ-gecertificeerd (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector) en werken volgens de richtlijnen van het LCR. Deze worden vastgesteld door experts op het gebied van reizigerszorg. Vanwege het brede professionele draagvlak beschouwt de Inspectie voor de Gezondheidszorg de LCR-protocollen als de geldende landelijke reizigersadviezen. Ze voldoen aan de criteria van de Kwaliteitswet Zorginstellingen en zijn medebepalend voor het leveren van verantwoorde zorg op het gebied van de reizigersadvisering.

De beste keus

De GGD’en in Nederland hebben al tientallen jaren ervaring met het geven van reisadviezen en reisvaccinaties. Dat zorgt ervoor dat bij onze medewerkers veel kennis aanwezig is.

            GGD Reisvaccinaties: daar kun je mee op reis!

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.