Prik je reis

Header illustratie

Ga je op reis en wil je weten welke voorbereidingen je zelf kunt nemen?

Ga wijs op reis!

Ga je binnenkort op vakantie of stage naar het buitenland? Bereid je dan goed voor. Veel jongeren ontdekken namelijk te laat dat je voor een aantal landen een reisvaccinatie nodig hebt. Prik daarom ruim voor vertrek, éérst een afspraak bij de GGD. Want in landen zoals bijvoorbeeld Tanzania, Laos, Indonesië en India is de gezondheidszorg zeker niet zo goed als hier in Nederland. Ga wijs op reis en laat je vakantie niet verzieken!

Reistips

Wil je weten of je voor jouw bestemming een vaccinatie nodig hebt? Of bijvoorbeeld malariapillen? Selecteer dan hier jouw land voor een overzicht:


Ook al bereid je je goed voor, toch kun je het risico lopen om flink ziek te worden. Lees hier wat je dan kunt doen:

Een backpack of koffer is gauw gevuld. Maar voor een verre reis heb je meer nodig dan voor een citytrip naar Barcelona of Berlijn. Bekijk wat je beter bij de hand kunt houden als je diarree of andere ongemakken de baas wilt blijven:


Wanneer bij de GGD langs?

Last-minute je reisprik halen, dat is niet handig. Maak vier tot zes weken voor je vertrekt een afspraak voor het reizigersspreekuur van GGDReisvaccinaties. We bespreken dan samen jouw reisplannen. We kunnen je adviseren in welke gebieden je risico loopt. Dit kan zelfs in één land per regio nog variëren namelijk. Het is mogelijk je gelijk te laten vaccineren of om andere benodigdheden te kopen. Wel zo gemakkelijk dus. En ga je langer dan 3 maanden naar het buitenland? Kom dan het liefst nog wat eerder op spreekuur, minstens twee maanden voor vertrek.


Meer weten? Op onze website vind je meer informatie over:


Zo geprikt, zo gedaan!

Waarom wachten als je nu je reisconsult kunt prikken?  

Maak direct een afspraak met een GGD bij jou in de buurt, want "geprikt van huis, is gezond weer thuis!"  #prikjereis

 

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.