Moeders en kinderen

Ga je met kinderen op reis? Ben je zwanger of van plan dit te worden? Weet dat de gezondheidszorg en de hygiëne in veel (sub)tropische landen (ook Turkije, Kaapverdië, Marokko) en in Oost-Europa niet zo goed als in Nederland. Daardoor lopen kinderen, maar ook zwangeren een groter gezondheidsrisico tijdens een reis.
Header illustratie

Kinderen < 12 jaar

Ga je met kinderen op reis? Bereid je dan goed voor. Kinderen zijn namelijk gevoelig voor ziekten, kou, warmte en zon. In veel (sub)tropische landen (ook Turkije, Kaapverdië, Marokko) en in Oost-Europa is de gezondheidszorg en hygiëne niet zo goed als in Nederland. Daardoor lopen kinderen hier een groter gezondheidsrisico.

Lees verder

Zwangerschap en reizen

Ben je zwanger of van plan dit op korte termijn te worden en wil je een reis maken? Reizen tijdens de zwangerschap hoeft geen probleem te zijn. Bereid je goed voor en pas eventueel je reisplannen aan. Zeker als je wilt reizen naar landen waar malaria of gele koorts voorkomt. Bedenk dan of deze reis noodzakelijk is.

Lees verder

Borstvoeding

Geef je borstvoeding en ga je op reis? Borstvoeding is veilige voeding voor uw baby, ook op reis. In borstvoeding zit alles wat je kindje nodig heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken over het steriliseren van flessen en de waterkwaliteit ter plekke. Borstvoeding is tevens de beste manier om bij jouw kind de kans op maag-darm-klachten op vakantie te verkleinen. Zorg er wel voor dat je zelf voldoende drinkt.

Lees verder

Alleen reizen met minderjarig kind

Minderjarige kinderen hebben toestemming nodig om naar het buitenland te reizen. Als je alleen reist met je minderjarige kind (tot 18 jaar) heb je toestemming nodig van de andere ouder, verzorger of persoon met gezag. Reizen zonder toestemming kan gezien worden als onttrekking aan het ouderlijk gezag en internationale kinderontvoering.

Lees verder

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.