Aanstaande moeders en borstvoeding

Ga je met kinderen op reis? Ben je zwanger of van plan dit te worden? Weet dat de gezondheidszorg en de hygiëne in veel (sub)tropische landen (ook Turkije, Kaapverdië, Marokko) en in Oost-Europa niet zo goed als in Nederland. Daardoor lopen kinderen, maar ook zwangeren een groter gezondheidsrisico tijdens een reis.
Header illustratie

Zwangerschap en reizen

Ben je zwanger of van plan dit op korte termijn te worden en wil je een reis maken? Reizen tijdens de zwangerschap hoeft geen probleem te zijn. Bereid je goed voor en pas eventueel je reisplannen aan. Zeker als je wilt reizen naar landen waar malaria of gele koorts voorkomt. Bedenk dan of deze reis noodzakelijk is.

Lees verder

Borstvoeding

Geef je borstvoeding en ga je op reis? Borstvoeding is veilige voeding voor uw baby, ook op reis. In borstvoeding zit alles wat je kindje nodig heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken over het steriliseren van flessen en de waterkwaliteit ter plekke. Borstvoeding is tevens de beste manier om bij jouw kind de kans op maag-darm-klachten op vakantie te verkleinen. Zorg er wel voor dat je zelf voldoende drinkt.

Lees verder

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.