Epilepsie

Heeft u epilepsie en wilt u een reis maken naar een (sub)tropisch gebied? Dan raden wij u aan om voor een advies bij de GGD te komen, nog voordat u de reis boekt. Sommige malariapillen en antibiotica kunnen namelijk niet gecombineerd worden met medicijnen tegen epilepsie.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn over het algemeen geen probleem.

Malaria

Sommige malariapillen mogen absoluut niet gebruikt worden bij epilepsie. Andere pillen kunnen beter niet gebruikt worden. Er zijn ook pillen die we niet geven vanwege de ongunstige combinatie met medicijnen tegen epilepsie.

Reizigersdiarree

Eén op de tien reizigers krijgt op vakantie tijdelijk last van diarree. De kans hierop beperkt u door goed op te letten wat u eet en drinkt. Ook hygiënemaatregelen helpen mee dit risico te verkleinen. 
Krijgt u toch diarree, dan kunt u ORS gebruiken. Kijk voor meer tips bij het thema reizigersdiarree.

Antibiotica

Wees voorzichtig bij het gebruik van antibiotica. Sommige antibiotica kunnen niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen tegen epilepsie. In sommige (sub) tropische landen kunt u bij een drogist snelwerkende pillen kopen tegen diarree. Wees hier voorzichtig mee, dit is vaak een antibioticum!

Advies op maat

Heeft u epilepsie en gaat u een reis maken naar een (sub)tropisch gebied waarvoor wij vaccinaties aanraden? Maak dan bij voorkeur voor het boeken van de reis en anders minimaal 6 weken voor vertrek, een afspraak voor het reizigersspreekuur op de GGD bij u in de buurt. Overleg eventueel eerst met uw behandelend arts/ specialist.