Epilepsie

Heb je epilepsie en wil je op reis naar een (sub)tropisch gebied? Dan raden wij je aan om voor het boeken advies te vragen bij de GGD.
Header illustratie

Heb je reisplannen en heb je epilepsie? Maak dan nog voor het boeken van je reis een afspraak voor een reisadvies bij de GGD. Sommige malariapillen en antibiotica kunnen namelijk niet gecombineerd worden met medicijnen tegen epilepsie.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn over het algemeen geen probleem.

Malaria

Sommige malariapillen mogen absoluut niet gebruikt worden bij epilepsie. Andere pillen kunnen beter niet gebruikt worden. Er zijn ook pillen die we niet geven vanwege de ongunstige combinatie met medicijnen tegen epilepsie.

Reizigersdiarree

Eén op de tien reizigers krijgt op vakantie tijdelijk last van diarree. De kans hierop beperk je door goed op te letten wat je eet en drinkt. Ook hygiënemaatregelen helpen mee dit risico te verkleinen. 
Krijg je toch diarree, dan kun je ORS gebruiken. Kijk voor meer tips bij het thema reizigersdiarree.

Antibiotica

Wees voorzichtig bij het gebruik van antibiotica. Sommige antibiotica kunnen niet gecombineerd worden met bepaalde medicijnen tegen epilepsie. In sommige (sub) tropische landen kun je bij een drogist snelwerkende pillen kopen tegen diarree. Wees hier voorzichtig mee, dit is vaak een antibioticum!

Advies op maat

Heb je epilepsie en ga je een reis maken naar een (sub)tropisch gebied waarvoor wij vaccinaties aanraden? Maak dan bij voorkeur voor het boeken van de reis en anders minimaal 6 weken voor vertrek, een afspraak voor het reizigersspreekuur op de GGD bij jou in de buurt. Overleg eventueel eerst met je behandelend arts/ specialist.

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.