Stage/werken in buitenland

Ga je werken, stage lopen of vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Maak ruim voor vertrek (liefs 7 maanden voor je reis en anders zo snel mogelijk) een afspraak bij jouw GGD voor een reisadvies op maat.
Header illustratie

Ga je werken, stage lopen of vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dan heb je mogelijk vaccinaties nodig voor je reis. Het is natuurlijk een mooie kans om een ander land met de gewoonten en gebruiken te leren kennen. Je loopt echter wel meer gezondheidsrisico’s dan bij een gewone vakantie; je hebt meer contact met de plaatselijke bevolking, de kans dat je medische hulp ter plaatse nodig hebt wordt groter en je kunt in contact komen met ziekten die we in Nederland niet kennen. Extra maatregelen en vaccinaties zijn dan nodig.

Welke vaccinaties dat zijn is afhankelijk van het soort werk dat je gaat doen, hoe je gaat wonen en hoe lang je blijft. Hepatitis B, Rabiës, Meningitis en Japanse encefalitis zijn voorbeelden van vaccinaties die we met je bespreken.
Ga ruim van tevoren naar de GGD voor een vaccinatie- en/of malaria-advies.

En verder:

  • zorg voor een goede verzekering;
  • ga kort voor vertrek nog naar je tandarts voor een extra controle;
  • overleg met je arts/ specialist als je onder behandeling bent;
  • zorg voor voldoende medicatie;
  • check het visumbeleid van het land waar je gaat werken;
  • verdiep je in de lokale gebruiken en gewoonten, zoals kleding en gebruik alcoholische dranken.

Meer informatie over verblijven in het buitenland:

Maak een afspraak voor het spreekuur op de GGD zodra je weet dat je de reis gaat maken. Hoe eerder je komt, hoe beter we je kunnen adviseren en beschermen.

 

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.