GGD reist mee

Met deze 5 tips van de GGD ga je voorbereid op reis!
Header illustratie

Vijf tips voor een goede reisvoorbereiding

 1. Vaccinaties: check hier of je ze nodig hebt voor het land dat jij wilt bezoeken. Ook voor landen rond de Middellandse Zee, zoals Egypte, Turkije en Marokko adviseert de GGD vaccinaties. In landen zoals Oostenrijk, Kroatie, Duitsland kunnen teken TBE overbrengen. Dit kan een ernstige ziekte veroorzaken. Een vaccinatie beschermt.
   
 2. App GGDreistmee: zet hem op je telefoon. Handige tips over het voorkomen van muggensteken, rabies, diarree en wat je moet doen als er wel wat is voorgevallen. Gratis beschikbaar voor Apple of voor Android, met veel handige gezondheidstips. 
   
 3. Reisapp van het Ministerie Buitenlandse Zaken en Douane is de tweede app die onmisbaar is voor jouw reis. Weet wat je wel of niet mee terug mag nemen over de grens en weet wat je moet doen of wie je moet bellen wanneer er iets in het buitenland niet gaat zoals je had verwacht of als je in de problemen komt.
   
 4. Reisapotheek en documenten. Wat neem je mee op reis? Download de checklist. 
   
 5. Corona-informatie voor jouw vakantieland. Kijk op de website van Nederland wereldwijd of er voor jouw bestemming nog maatregelen nodig zijn.

GGD Reisvaccinaties | Wijs op reis

 

Corona en reizen

Meer over corona en reizen

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.