Naar Afrika en Zuid Amerika? Gele koortsvaccinatie vóór uw 60e.

Bent u 50 jaar of ouder en wilt u in de toekomst een verre reis maken? Bereid u zich dan alvast goed voor.

Voor een aantal landen in Afrika en Zuid-Amerika is de gele koortsvaccinatie (yellow fever) aanbevolen of zelfs verplicht. Echter, naarmate u ouder wordt, is de kans op ernstige bijwerkingen na deze vaccinatie groter. Daarom zijn we terughoudend met het geven van een gele koortsvaccinatie als u 60 jaar of ouder bent.

We weten dat juist landen in Afrika en Zuid-Amerika erg in trek zijn bij deze leeftijdscategorie. We raden daarom aan om de gele koorts vaccinatie voor uw 60e te nemen. Hiervoor kunt u nu al een afspraak maken. Eén vaccinatie geeft namelijk levenslange bescherming. Hierdoor bent u, na vaccinatie, vrij om te reizen waarheen u maar wilt. Houd er rekening mee dat er ook andere vaccinaties (bijv. DTP, hepatitis A) en mogelijk malariapillen nodig zijn, maar daarbij speelt deze leeftijdgrens geen rol. 

Waar kan ik het gele koortsvaccin krijgen?

Alleen gele koorts geregistreerde vaccinatiebureaus mogen het gele koorts vaccin toedienen. Laat u altijd persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersadviseur of deze vaccinatie zinvol kan zijn voor u, met het oog op toekomstige reizen.