Ervaringen van Lorette in Mexico

Labels:

De laatste keer dat we met Lorette spraken was ze aan het studeren voor haar examens op de universiteit van Guadalajara, Mexico. Goed nieuws! Ze rondde haar examens succesvol af. Vervolgens maakte ze nog van alles mee, hierover lees je meer in dit reisblog!

Paardrijden in Zapopan

Een van de mooiste ervaringen die Lorette tijdens haar reis meemaakte, was het paardrijden in Zapopan. Een van haar vrienden in Mexico vroeg haar mee. Al van jongs af aan droomde ze van rijden over de uitgestrekte landschappen. In de zon, zonder zorgen galopperen over de weide. Nou, die droom is uitgekomen. Op een paard, met de teugels in een hand schoot ze over de weides. Lorette ervaarde het ultieme gevoel van vrijheid. Met spijt nam Lorette aan het einde van de dag afscheid van het lieve paard.

Kerstmis in Guadalajara

Voor het eerst bracht Lorette Kerstmis door zonder haar familie. Gelukkig nodigde haar Mexicaanse vriendin Vero haar uit voor kerstavond. Lorette vond het een beetje spannend, dus vroeg ze of haar kamergenoot Andrew ook mee mocht. Dit was voor de grote familie van Vero geen probleem.

Mexico viert Kerst op de avond van de 24e. Overal op de straten en in de huizen schenen er lichtjes. In Mexico is familie met Kerst heel belangrijk. Toen Lorette en Andrew arriveerden, ontmoetten ze twee broertjes met krullend haar: Luis en Fer. Vanwege hun krullen noemen ze hen “Chinos”. Vervolgens maakte ze kennis met de acht “Hermanos” (broertjes en zusjes) en hun aanhang. In totaal waren er bijna dertig mensen!

Een heerlijk feestmaal stond klaar om op te eten bij aankomst. Na het eten vol lekkere gerechten, begon de familie aan een grappig cadeauspel. Lorette herkende dit spel, waarbij er cadeaus worden gepakt uit een grote stapel en je deze vervolgens bij anderen steelt. Omdat Lorette aan het einde maar één cadeau had verzameld, kreeg ze er nog eentje van Vero’s moeder. Super lief! Aan het einde van de avond speelden ze met zijn allen nog wat muziek en na een nachtje slapen en het ontbijt trok Lorette weer verder.

Slakkencrème voor acne

Zo reisde ze naar het prachtige meer van Montebella. Helaas was het weer wat regenachtig, maar dat resulteerde wel in mooie foto’s. De mist op het meer en de omliggende groene heuvels, gaven het meer een Scandinavische uitstraling.

Bij het meer had Lorette wat last van acne op haar gezicht. De vrouw die de lunch maakte had daar een speciale crème voor. Met een slak erop. Lorette herinnerde zich een vriendin uit de Filipijnen die ooit zo’n crème kocht. Dat werkte een beetje voor haar acne. Later kocht ze in Guadalajara een beter middel.

Als je weet dat je last hebt van acne, neem je het beste een bekende mee. Het is niet altijd bekend wat er in de buitenlandse middelen zit. Het etiket lezen is niet altijd mogelijk. Neem dit mee in de voorbereiding van je reis!

Rust tijdens een retreat in Guatemala

Naast Mexico bezocht Lorette ook het buurland Guatemala. Een van de grote verschillen met Mexico is de energie die Lorette krijgt van het landschap en de mensen in Guatemala. Met al haar ervaringen moet ze ook af en toe rusten. Ze gaat uitrusten tijdens een spirituele retreat in Guatemala met Kuda, een van haar vrienden uit Amsterdam.

Als Lorette terugkijkt op haar avonturen in Mexico kan ze nog steeds niet geloven hoeveel cools ze meemaakte. Ze werd verliefd op de vrolijke mensen, de prachtige natuur en de swingende muziek. Na haar retreat reist ze nog een paar maanden verder. Daarna rondt ze in Nederland haar opleiding af. Heel graag bezoekt ze nog Hawaï. Ze vreest dat ze altijd naar deze vrijheid zal verlangen.

Gelukkig kan ze zich op een nieuwe reis goed voorbereiden. Ze gebruikt hiervoor de GGD Reist mee app.