Hop on hop off

Labels:

Loes reist met haar partner door Zuid-Afrika en volgt de tuinroute. Aan de achterkant van de Tafelberg is de Botanische tuin van Kaapstad.

“We horen dat de Hop on hop off-bus langs de Botanische tuin komt en besluiten om deze tour te pakken. Zo in het voorjaar (in Nederland herfst) zien we veel wilde begroeiing in de bermen, allemaal even kleurrijk. De reis erheen is al mooi. We rijden langs witte huisjes met geveltjes, kleine raampjes en luiken. Het is net alsof we door een tekening van Anton Pieck rijden.

Botanische tuin

Botanische tuin Kirstenbosch is echt een aanrader als je naar Kaapstad gaat. Er zijn veel verschillende vogels en acacia bomen. Het is er heuvelachtig. Met de heldere blauwe lucht en de zon maken we er een prachtige wandeling en drinken we thee bij restaurant Moyo Kirstenbosch. Bij het winkeltje kijken we nog even naar alle souvenirs. Ik zie houtsnijwerk, gazellehuiden en zebrahuiden, schedels van dieren, dromenvangers met veertjes. Geen idee van welke vogel, maar het zou goed kunnen dat het niet eens mee mag naar Nederland. Ik pak mijn telefoon erbij en kijk maar eens op de Douane Reizen app. Die heb ik er tenslotte niet voor niets op gezet.

Township

Op de terugweg pakken we weer de hop on hop off bus. We zien vrouwen en kinderen langs de weg lopen, maar in geen velden of wegen is een dorpje te zien. Totdat we ineens langs een township rijden, niet ver van de haven. De vrouwen en kinderen zijn hiernaar toe naar onderweg. De aanblik maakt me triest. Wat is het verschil tussen rijk en arm hier toch ongelooflijk groot.

Tafelberg

De volgende dag gaan we met een cabinelift de Tafelberg op. Het is er rotsachtig, geen boom te zien, wel zie ik zie een hagedis wegrennen. Verderop zie ik een marmot bij wat vetplanten lopen. Het uitzicht is prachtig! En daar komen we voor! Er zijn veel uitzichtpunten op de berg. In de diepte zien we Kaapstad en in de verte in zee Robbeneiland. Bijzonder! Je kunt er rondwandelen en als je wilt in de horeca gelegenheid nog wat drinken of eten. Ik zie een wandelpad naar beneden, maar hoorde dat dit een enorm lange wandeling is. We pakken toch maar de bus terug. Eerst nog wat foto’s maken, want hier komen we niet zo snel weer”. 

TIP van Loes: ga rond zonsondergang de Tafelberg op. Let wel op de tijd, want op een zeker moment sluit de lift. Je kunt er met uber of eigen vervoer heen.

Volgende week gaan we walvissen spotten.

Souvenirs kopen? Kijk eerst in de Douane reizen app