South Africa, here I come

Lees voor
Translate: select the text below, select "vertalen" and choose your language
Labels:

Loes reist met haar partner door het zuiden van Zuid-Afrika. Zij neemt je de komende weken mee op haar reis.

Maleisië in Afrika

“Aangekomen in Kaapstad bezoeken we de Bokaap, een Maleisische wijk met kleurrijke huisjes. Het is, in tegenstelling tot andere delen van Kaapstad, een rustige buurt. Ter plaatse krijg ik een workshop aangeboden om Maleisische te leren koken. De geuren van Azië komen mij tegemoet en de verleiding is groot. Het is een vol programma die dag, dus ik sla de workshop even af, maar… ik bewaar het zeker voor een volgende keer.

Volg de gids

Met een gids bezoeken we het centrum van de stad. Door de straatnaambordjes lijkt het alsof ik in Nederland ben. We lopen langs de Dorpsstraat, de Buitengracht, zo herkenbaar allemaal. Maar wat echt anders is, is de armoede die we tegenkomen; bedelaars liggen op karton te slapen of proberen souvenirs te verkopen. Confronterend om dit zo te zien. Daar loop ik toch maar…als ‘rijke’ westerling. Ik voel me er niet helemaal ‘happy’ bij.

De gids waarschuwt ons voor berovingen, vooral in het centrum. Omdat ik graag foto’s maak heb ik mijn camera bij me. Ik hang hem maar schuin om mijn schouder met mijn hand er bovenop. Je moet hier echt de tips van de gids volgen. Hij gaf ook aan dat je bij een poging tot beroving toch het beste je spullen kunt afgeven.

Met Taxi of OV

De gids raad ons aan vooral met de taxi te reizen. Die van Uber zijn veilig.  Zorg wel dat je tevoren een prijs afspreekt. ‘De route kan gemakkelijk groter gemaakt worden, en dat kost geld’ aldus de gids. Die taxi’s zijn gemakkelijk te bellen. Ze komen echt snel, we maken er dus veel gebruik van. Hoe je weet dat de taxi voor jou is? Je krijgt door dat er een taxi van een bepaald merk komt met een bepaald kenteken. Zo weet je dat dit jouw bestelde taxi is.

Ik heb nog wel een tip: zorg dat de knoppen van de taxi dicht zijn en de ramen ook. De meeste taxichauffeurs letten hier goed op. Zo reis je veilig door Zuid Afrika.”

Volgende week neemt Loes je mee naar Robbeneiland.

Meer informatie over veiligheid op reis?

Download de app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken