Van nijlpaard tot krokodil

Labels:

Judith reist met haar gezin door Zuid-Afrika. 

“Mijn man en kinderen kunnen paard rijden, ik zelf niet, maar dacht: laat ik de stoute schoenen aantrekken en het gewoon doen”.

Als we aankomen bij de manege krijgen we een kaart van de omgeving waarop een route is getekend. De route loopt langs een meertje en door een dorpje. De paarden zijn blijkbaar gewend om telkens met andere mensen op pad te gaan, ze zijn heel rustig. We volgen de route op de kaart, achter de heuvel ligt het meertje. Als we de heuvel overkomen zien we nijlpaarden bij het meer staan. Ik weet dat die heel agressief kunnen zijn, zeker als ze kleintjes hebben. De krokodillen liggen rustig te wachten op een prooi of tot de dag om is. Wij besluiten ook maar door te lopen met de paarden.

Als de nijlpaarden uit beeld zijn stappen we even af. Terwijl ik afstap kijk ik achterom, recht tegen een termietenheuvel aan. Wel twee meter hoog! Ongelooflijk dat die termieten dit kunnen bouwen. We drinken en eten even wat en rijden verder richting het dorp op de kaart. In het dorp voeren de inwoners een echte Afrikaanse dans voor ons op.

Het was echt een mooie tocht. Toch bijzonder dat je zo dicht bij de wilde dieren kunt komen. 

Wil je weten welke souvenirs je wel en niet mee mag nemen vanuit het buitenland? Check de Douane reizen app