Walvissen spotten

Auteur:
Loes van Dorst
Loes van Dorst
Loes is Medisch Technisch Medewerkster en werkzaam op de afdeling Tuberculosebestrijding bij de GGD West Brabant.
Ging haar droomreis maken naar Zuidafrika, de Gardenroute.
Gaat zeker in de toekomst terug!
Het is een 'prachtland!'
Header illustratie

Loes reist met haar partner door Zuid-Afrika.

“We rijden via Chapman’s peak drive (zo heet de kustweg) naar Kaap de Goede Hoop. Eigenlijk is het een schiereiland ten zuiden van Kaapstad. De reis erheen is al bijzonder. We rijden dwars door een hoog gebergte heen en hebben mooie uitzichten over de zee. Onderweg worden we gewaarschuwd voor baboons (bavianen). Die kunnen heel agressief zijn, dus we kunnen ook echt de auto niet uit. 

 

We naderen Cape Point. Het landschap spreekt niet echt tot de verbeelding, het is net een maanlandschap met veel mos en vetplanten, en er staat een vuurtoren. Die kun je beklimmen, maar wij doen dat niet. We houden we de camera’s bij de hand. De eerste walvissen zijn gespot! Ze dobberen daar heerlijk in de zee. ‘Dat stuk zee is de kraamkamer van de walvissen’ laten we ons vertellen. Het waait er hard op die punt van Zuid Afrika. Dat zie je aan het landschap, zo ruig.

Links zien we de Indische oceaan en rechts de Atlantische oceaan. Op een zonnige dag schijnen de kleuren anders te zijn. Indische oceaan kleurt groen en de Atlantische kleurt blauw. Het schijnt echt zo te zijn. Op de terugweg bij Boulders Beach zien we pinguïns. Je zou ze hier niet verwachten, maar ze leven er in het wild. Onderweg hebben we nog een vriendelijke ontmoeting met een baboon, maar hij loopt door, gelukkig!

Volgende week bezoeken we Stellenbosch, een mooi wit stadje waar de Hollandse invloeden nog goed zichtbaar zijn."

Je hebt Afrika niet gezien zonder de big five. Dat doen we daarna, dus blijf ons volgen op de socials.

 

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Op de hoogte over je benodigde vaccinaties voor de reis naar Walvissen spotten en een afspraak maken? Dat kan! Ook bieden wij een optie aan voor de voorbereidende reiziger, welke misschien op dit moment nog geen vaccinatie nodig heeft, maar wel van plan is een reis te gaan maken naar Walvissen spotten .