GGD Hollands Midden

Het werkgebied Hollands Midden bestaat uit de volgende gemeenten:

Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nederlek, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Ouderkerk, Schoonhoven, Teylingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude, Zuidplas.

Het reizigersteam

Het reizigersteam van de GGD Hollands Midden bestaat uit HBO opgeleide verpleegkundigen, artsen, doktersassistenten en medewerkers van het afsprakenbureau.

Deskundigheid

  • De verpleegkundigen hebben allen de module “Reizigersadvisering voor verpleegkundigen” van de NSPOH* met succes afgerond.
  • De artsen zijn allen Arts Maatschappij en Gezondheid en hebben daarnaast de module “Reizigersadvisering voor artsen” van de NSPOH met succes afgerond.
  • De doktersassistenten hebben de module “Reizigersadvisering voor doktersassistenten” van de NSPOH met succes afgerond.

Allen volgen regelmatig bijscholing om hun deskundigheid op peil te houden. Daarnaast bespreekt het team met elkaar nieuwe richtlijnen en gegeven vaccinatie-adviezen (casuïstiek).

Tijdens het spreekuur is altijd een arts op de achtergrond aanwezig voor het geval er specifieke medische vragen zijn. Bovendien worden alle gegeven adviezen door een andere verpleegkundige of arts gecontroleerd.

De afkorting NSPOH staat voor Netherlands School of Public & Occupational Health.

Werkgebied GGD Hollands-Midden