GGD Zaanstreek-Waterland

De GGD Zaanstreek-Waterland heeft als doel het bevorderen en beschermen van de gezondheid van alle inwoners in Zaanstreek-Waterland. De GGD richt zich met name op preventie: het voorkomen dat ziekten gaan optreden.

Voor de ruim 320.000 inwoners van de regio is er een uitgebreid pakket van (preventieve) gezondheidszorg voor alle leeftijdsgroepen. Verder geeft de GGD publieksvoorlichting en adviseert de gemeenten uit het werkgebied ten aanzien van het volksgezondheidsbeleid.

GGD Zaanstreek-Waterland voert taken uit voor de volgende negen gemeenten: Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Zeevang

Ons reizigersteam

Bij de reizigersadvisering van GGD Zaanstreek-Waterland werken ervaren medewerkers die u graag te woord staan indien u vragen heeft. Het advies wordt verzorgd door ervaren en geregistreerde reizigersverpleegkundigen en reizigersgeneeskundig artsen. De GGD voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en is geregistreerd als gele koortscentrum. Tevens is de GGD HKZ gecertificeerd.