Campagne tegen kindersekstoerisme

5 mei 2015

Als je getuige bent van kindersekstoerisme, heb je een keuze: wegkijken/het probleem zien of melden. Met de campagne ‘Don’t look away’ wil het ministerie van Veiligheid en Justitie je aansporen om vermoedens van kindersekstoerisme te melden.

Bij kindersekstoerisme worden minderjarigen in het buitenland seksueel misbruikt of uitgebuit. Het gaat niet alleen om seks. Ook naaktdansen, paaldansen, erotische massages, het maken van kinderporno, kinderhandel en webcamkindersekstoerisme vallen onder seksueel misbruik. Nederlanders die zich hieraan schuldig maken zijn strafbaar in Nederland, ook als het misbruik in het buitenland plaatsvindt en het daar niet strafbaar is.

Jouw hulp is nodig

Om de daders te kunnen vervolgen, heeft de politie jouw hulp nodig. Kinderen zijn zo kwetsbaar. Zij verdienen jouw hulp. Voor de Nederlandse overheid heeft de aanpak van seksueel misbruik van kinderen topprioriteit. Ook als de (Nederlandse) daders zich aan dit soort ernstige vergrijpen schuldig maken in het buitenland.

De campagne

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie presenteerde op 26 maart 2015 de campagne tegen kindersekstoerisme. In deze campagne wordt aangesloten bij de Europese campagne Don’t look away, zodat internationaal en grenzeloos kan worden opgetreden. De minister benadrukte dat reizigers en werkenden in het buitenland onmisbare extra ‘ogen en oren’ zijn voor de politie en het Openbaar Ministerie in de aanpak van kindersekstoerisme. ‘Don’t look away! Oftewel: Kijk niet weg van seksuele uitbuiting van kinderen’, aldus Van der Steur.

Melden:

Kijk op de website van meldkindersekstoerisme.nl  Je kunt anoniem melden, maar het is tevens belangrijk dat contact opgenomen kan worden met de melder.  Het Meldpunt behandelt alle meldingen strikt vertrouwelijk.
Meld vermoedens van kindersekstoerisme!

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.