Naar Olympische spelen Rusland? Houd uw gezondheid in topconditie!

10 december 2013

NIEUWSBERICHT 2014

De Olympische winterspelen staan weer voor de deur. In februari 2014 worden deze gehouden in Rusland. Warm voor de buis blijven zitten of toch real life ervaren? Dan hebben we nog wat tips en adviezen om ook je gezondheid in topconditie te houden.

Vaccinaties

Het advies is altijd persoonlijk want iedere reiziger is uniek. Voor reizen naar Rusland adviseren wij over het algemeen vaccinaties tegen hepatitis A en DTP. Hepatitis A wordt ook wel besmettelijke geelzucht genoemd en kan via eten of drinken overgedragen worden. Difterie, tetanus en polio zijn ziekten waartegen op jonge leeftijd vaak wordt gevaccineerd. Eén herhaalvaccinatie op volwassen leeftijd geeft dan weer 10 jaar bescherming. 

Meer dan alleen vaccineren

Wees op tijd met het maken van een afspraak. Wij raden 4 tot 6 weken aan voor vertrek. Eerder mag ook maar het is sowieso nooit te laat! Ook bij last-minute reizen is vaccineren nog zinvol. We bespreken dan ook reisadviezen, afgestemd op de persoonlijke behoeften. Het kan gaan over voedsel- en waterhygiëne, seksuele gezondheid en rabiëspreventie.

Ik ga op reis en neem mee...

Als alle vaccinaties en adviezen gegeven zijn, kijken we samen nog even naar jouw reisapotheek. Ook dat hoort bij de voorbereidingen. Wat gaat er mee? Denk bijvoorbeeld aan O.R.S. bij diarree. Dit zorgt voor het op peil houden vocht- en zoutgehalte in het lichaam. Op het spreekuur krijg je hierover meer informatie en kun je de producten meteen kopen.

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.