Reisgedrag 50-plusser veranderd, maar groot blijft reizen

3 juli 2020
Header illustratie

Op 28 en 29 juni 2020 deed grijsopreis.nl onderzoek* onder 935 50-plussers.  De vraag was: in hoeverre zijn de vakantieplannen gewijzigd door de Coronapandemie? 50-plussers vormen het grootste deel van de bevolking in Nederland. Bekend is dat zij gemiddeld meer dan eens per jaar op reis gaan. Voor de reisbranche goed te weten hoe deze groep er in staat.

Corona en reizen68% van de respondenten geeft aan dat (een deel) van de vakantieplannen is gewijzigd.  56% geeft aan naar een andere bestemming te gaan, 28% gaat helemaal niet meer en 16% kiest dezelfde bestemming, maar op een ander tijdstip.

 

Niet meer op vakantie

Van de respondenten die aangaven niet meer op vakantie te gaan, geeft 44% aan dit vanwege Corona niet meer te doen. 13% wil naar een bestemming buiten Europa, maar dat is nu nog niet mogelijk.

Van degenen die niet op vakantie gaan, zou 51% alsnog besluiten te gaan als er een vaccin beschikbaar is.  Ook speelt de Cononaveiligheid in het buitenland een rol. 14% wil een vlucht boeken als er geen mondmasker meer nodig is.

Senioren en vakantieFavoriete vakantielanden?

Van degenen die wel op vakantie willen zegt ruim 20% naar ons buurland, Duitsland, op vakantie te gaan. Italië is ook in trek met 19%. Het derde land is Frankrijk met ruim 17%

Zeeland gewenste vakantiebestemming dichtbij

Voor een vakantie in eigen land is Zeeland favoriet (27%). Friesland, Drenthe en Gelderland volgen als goede alternatieven. De provincies Utrecht, Groningen en Flevoland zijn het minst in trek als vakantiebestemming in Nederland.

Meer weten over reizen als je 50-plus bent?

Bezoek de website grijsopreis.nl

 

*Dit onderzoek is uitgevoerd op initiatief van grijsopreis.nl en Klup onder de leden van de Klup community. Op 29 juni zijn 7000 personen benaderd voor deelname aan het onderzoek. In totaal 935 personen hebben de online vragenlijst binnen 24 uur volledig ingevuld geretourneerd.

Grijsopreis.nl is een website die zich richt op actieve 50-plussers die wat van de wereld willen zien. De website inspireert met reiservaringen in tal van bestemmingen wereldwijd. Daarnaast geeft de website praktische tips over gezondheid en veiligheid op reis.

 

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.