Top 5 Reisartikelen

Header illustratie

Hier zie je de meest gebruikte reisartikelen. Deze kun je bij de meeste GGD'en kopen.  De reizigersadviseur adviseert welke producten voor jouw reis geadviseerd zijn.

Travel DEET spray of gel
Insectenwerende middelen (repellents) met DEET zijn effectief tegen stekende insecten, in mindere mate ook tegen teken. Breng een insectenwerend middel aan op alle onbedekte huid. De werkzame stof DEET is er in verschillende concentraties:
Zwangere vrouwen en jonge kinderen adviseren wij maximaal 30% DEET te gebruiken.

 

ORS rehydration
Dit voorkomt uitdroging bij extreem vochtverlies als gevolg van onder andere:

  • dunne ontlasting, (reizigers) diarree;
  • overmatige transpiratie, bijvoorbeeld bij hoge temperaturen of fysieke inspanning (wandelen, fietsen, bergbeklimmen).

Door de combinatie van zouten en suikers neemt je lichaam weer vocht op. Los de ORS op in gekookt water of bronwater uit flessen. ORS is geschikt voor volwassenen en kinderen. Neem genoeg ORS mee om jezelf zo nodig 2 dagen te kunnen behandelen.

   

Klamboe
Een goede klamboe is geïmpregneerd met het insectendodende middel permetrine. Een geïmpregneerde klamboe houdt de insecten op afstand en bij contact met de klamboe gaan ze snel dood. Te gebruiken in gebieden waar ziekte overbrengende muggen voorkomen.

Stopmiddel bij diarree
Loperamide (bijv. Diacure of Imodium) stopt acute diarree meestal binnen enkele uren. Het remt de bewegingen van de darmen. Diacure is te gebruiken door volwassenen en kinderen ouder dan 8 jaar. Soms kun je beter geen stopmiddel gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

 

Verbandkit
Er zijn verschillende EHBO tasjes te koop, van een zeer compacte verbandset die makkelijk mee te nemen is tot een uitgebreide set met spuiten en naalden voor de avontuurlijke reiziger.

 

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.