Borstvoeding

Geef je borstvoeding en ga je op reis? Borstvoeding is veilige voeding voor uw baby, ook op reis. Informatie en tips over borstvoeding op reis vindt u op deze pagina.
Header illustratie

Geef je borstvoeding en ga je op reis? Borstvoeding is veilige voeding voor uw baby, ook op reis. In borstvoeding zit alles wat je kindje nodig heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken over het steriliseren van flessen en de waterkwaliteit ter plekke. Borstvoeding is tevens de beste manier om bij jouw kind de kans op maag-darm-klachten op vakantie te verkleinen. Zorg er wel voor dat je zelf voldoende drinkt.

Wij adviseren nooit om met de borstvoeding te stoppen. Er zijn voldoende alternatieven om goed beschermd op reis te gaan.

Ik ben aan het afbouwen

Ben je aan het afbouwen? Neem dan voldoende (kant-en-klare) flesvoeding mee. Voor het bereiden van voedsel en flesvoeding voor kinderen gelden dezelfde adviezen als voor volwassenen: gebruik alleen gekookt of flessenwater of gepasteuriseerde melk.

Vaccinaties

Als je borstvoeding geeft kun je, met uitzondering van de gele koortsvaccinatie, alle vaccinaties gewoon krijgen. Als het niet echt nodig is, dan geven we de gele koorts vaccinatie liever niet zolang de baby jonger is dan 9 maanden.

Malaria

Niet alle medicijnen tegen malaria kunnen geslikt worden tijdens het geven van borstvoeding. Gelukkig zijn er voldoende alternatieve medicijnen, zodat je altijd goed beschermd op reis kunt.

Advies op maat

Geef je borstvoeding en ga je een reis maken naar een (sub)tropisch gebied waarvoor wij vaccinaties aanraden? Maak dan een afspraak voor het reizigersspreekuur op de GGD bij jou in de buurt.

 

 

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.