Borstvoeding

Geeft u borstvoeding en gaat u op reis? Borstvoeding is veilige voeding voor uw baby, ook op reis. In borstvoeding zit alles wat uw kindje nodig heeft. U hoeft zich geen zorgen te maken over het steriliseren van flessen en de waterkwaliteit ter plekke. Borstvoeding is tevens de beste manier om bij uw kind de kans op maag-darm-klachten op vakantie te verkleinen. Zorg er wel voor dat u zelf voldoende drinkt.

Wij adviseren nooit om met de borstvoeding te stoppen. Er zijn voldoende alternatieven om goed beschermd op reis te gaan.

Ik ben aan het afbouwen

Bent u aan het afbouwen? Neem dan voldoende (kant-en-klare) flesvoeding mee. Voor het bereiden van voedsel en flesvoeding voor kinderen gelden dezelfde adviezen als voor volwassenen: gebruik alleen gekookt of flessenwater of gepasteuriseerde melk.

Vaccinaties

Als u borstvoeding geeft kunt u, met uitzondering van de gele koortsvaccinatie, alle vaccinaties gewoon krijgen. Als het niet echt nodig is, dan geven we de gele koorts vaccinatie liever niet zolang de baby jonger is dan 9 maanden.

Malaria

Niet alle medicijnen tegen malaria kunnen geslikt worden tijdens het geven van borstvoeding. Gelukkig zijn er voldoende alternatieve medicijnen, zodat u altijd goed beschermd op reis kunt.

Advies op maat

Geeft u borstvoeding en gaat u een reis maken naar een (sub)tropisch gebied waarvoor wij vaccinaties aanraden? Maak dan een afspraak voor het reizigersspreekuur op de GGD bij u in de buurt.