Als bezorgde moeder op avontuurlijke reis in Thailand?

Labels:

Wilma reist met haar gezin naar Thailand. Wilma vertelt: ”Ik werk als reizigersadviseur bij de GGD in Breda. Op mijn spreekuur lijkt het wel of iedereen naar Thailand gaat. Ook tijdens een borrel met een bevriend gezin komt Thailand ter sprake. Onze kinderen zijn nu groot, hét moment om een bijzondere reis te maken. Als nieuwsgierige kuddedieren lijkt het ons ook een goed idee om ook naar Thailand te gaan.

Volledig voorbereid stappen we, met door mij samengesteld overlevingspakket (zakdoekjes, muggenspul, pincet, oordopjes, diarreeremmers) in het vliegtuig. Mijn dochters wijzen mij er meerdere keren op dat ik de paspoorten niet moet vergeten. Check, check…ja ik heb ze.

Het vervoer

We komen aan in het drukke en chaotische Bangkok en al snel zitten we in een Tuk-tuk. “Houd je goed vast”, roep ik tegen mijn kinderen met enige paniek in mijn stem. De bestuurder doet net alsof hij in een raceauto zit! Het is chaos daar op straat, veel verkeer, iedereen rijdt door elkaar heen en het lawaai is enorm. Ik roep heel hard om boven het straat lawaai uit te komen en  houd mijn hart vast.  De Tuk-tuk rijder is het gewend en manoeuvreert handig langs alle verkeer. 

Fietsen in Bangkok

Ondanks het drukke verkeer besluiten we als echte Nederlanders een dag later om een dagje te fietsen in Bangkok. Achteraf gezien is dit natuurlijk te gevaarlijk voor woorden. Ik beleef dan ook heel wat angstige momenten, waaronder een aanrijding met een kip. Ik val net niet helemaal van mijn fiets, maar de veren vlogen in het rond. De kip vloog de straat af en weg was hij. Onder de indruk van wat me net is gebeurd, pak ik mijn fiets van de straat, veeg het zand van mijn kleding, adem eens even flink door en stap weer op de fiets. Ik moet verder, ik moet die fiets weer op. We vervolgen de rit, terwijl de begeleider aanwijzingen geeft waar we op moeten letten. We zien echt veel van de stad op deze manier, het is een geweldige ervaring, maar helemaal veilig is het niet.”

Tips:

  • Zorg voor een goede reisverzekering. Mocht er iets gebeuren dan heb je die echt nodig.
  • Kijk goed bij wie je instapt, maar dit blijft toch altijd een gok.
  • Neem altijd een EHBO-setje mee met producten om wondjes te verzorgen.
  • Overweeg vaccinatie tegen hepatitis B als je vaker gaat reizen of risicovolle activiteiten onderneemt op reis.