Blog: de zwerfhonden van Arugam Bay

Labels:

BLOG: Lilion reisde een tijdje geleden (nog voor het aangepaste reisadvies ivm aanslagen) met haar zoon en vriend rond in Sri Lanka en vertelt:

“We maken gebruik van het openbaar vervoer, zoals bussen, treinen en tuk tuks, net als de lokale bevolking. De wegen zijn niet altijd even goed. We hobbelen over de wegen in oude, krakende bussen. Dat is al een belevenis op zich. We zijn op weg naar Arugam Bay. Een strand waar je  goed kunt bodyboarden en surfen. De zee is er helderblauw en de stranden zijn parelwit. Langs het strand palmbomen. Het is alsof we zo een vakantiegids inlopen.

Noah, mijn veertienjarige zoon, is gek op bodyboarden. Hij is dan ook van vroeg tot laat in de zee te vinden. Hij surft met zijn bodyboard op het schuim dat ontstaat uit de golven. Omdat het in Sri Lanka  al vroeg licht is, zijn kinderen vroeg wakker. Op een dag pakt Noah zijn bodyboard en rent naar zee, terwijl wij nog slapen.

Aan de rand van het strand zoeken een paar zwerfhonden naar eten. De honden zien er vies en schurftig uit. De honden merken Noah op en komen grommend en blaffend op hem afgerend. Noah schrikt zich kapot en bedenkt in een flits wat hij moet doen. De afstand naar zee was nog groot en hij is bang dat de honden hem te pakken kunnen krijgen. Hij keert razendsnel om en rent terug richting het huisje. De honden rennen achter hem aan en komen steeds dichter bij, maar hij blijft ze net voor. Hij springt met zijn bodyboard over het hekje en schiet door een stuk tuin. Buiten adem rent Noah ons huisje in. Deur dicht, pfff….

“Mama! Heb je me niet gehoord! De honden komen achter me aan! Waarom komen jullie me niet helpen?” Ik word wakker en zit meteen rechtop in bed. Ik probeer mijn zoon te kalmeren en zijn verhaal te laten doen. ‘Hij had wel hondsdolheid op kunnen lopen’ schiet het door me heen. Blij dat hij niet gebeten is! Wij zijn voor van alles ingeënt, maar niet tegen deze ziekte. In het buitenland is vaccinaties halen soms lastig. Het is gewoonweg niet overal verkrijgbaar.

Gelukkig heeft Noah er geen schrik van overgehouden en stapt hij later op de dag gewoon weer op zijn bodyboard.  De rest van de vakantie gaan we samen naar het strand en blijven bij de honden uit de buurt.”

Goed voorbereid op reis?

Maak op tijd een afspraak voor je inentingen. Wil je weten wat je allemaal moet doen en mee kunt nemen? Gebruik hiervoor de handige GGD reist mee App.