Hoe is het nu met… Lorette?

Labels:

Het is inmiddels al een aantal maanden geleden dat Lorette Bessems is vertrokken naar Mexico. Zij volgt daar een aantal vakken voor haar opleiding International Lifestyle Studies. We zijn erg benieuwd hoe het nu met haar gaat. Heeft ze nog iets gehad aan de adviezen van GGD Reisvaccinaties? We spreken met haar via Skype op de campus in Guadalajara.

Feest van de doden

Lorette heeft een druk weekend achter de rug. Het hele weekend stond in het teken van het nationale feest in Mexico: La Dia de los Muertos, oftewel de dag van de Doden. Op deze speciale feestdag vertrekken de Mexicanen naar begraafplaatsen en versieren deze met oranje bloemen. Zo vormen zij een brug naar de spirituele wereld. Samen met de Independence Day is dit een van de belangrijkste dagen van het Mexicaanse jaar.

Lorette heeft het uitstekend naar haar zin op de campus. Ze woont in een studentenhuis in Mexico, waar ook andere Nederlandse en internationale studenten wonen. Tijdens de kennismaking kwam ze er achter dat sommige studenten uit Den Bosch kwamen, de stad waarin ze is opgegroeid. Zelf volgt ze de vakken Spaans en Human Rights, samen met een mix van andere Mexicaanse en internationale studenten. Ondertussen zijn de vakken bijna afgerond en studeert ze hard voor de examens.

Gadgets voor weekendreizen

Lorette reist in het weekend naar andere plaatsen om zoveel mogelijk van de cultuur te beleven. Omdat ze alleen met haar backpack reist, kan ze niet teveel meenemen en mee terug nemen. Het zijn dan ook de kleine gadgets en hulpmiddelen waar ze het meeste aan heeft, zoals

  • een pinnetje voor de smartphone om haar simkaart te kunnen verwijderen;
  • een licht tasje met een scheiding om vuile kleding apart te houden en
  • kleine slotjes (maar niet te klein) om je tas makkelijk te kunnen sluiten.

Daarnaast zorgt ze altijd voor een plastic zak in haar tas, om op te zitten als de grond erg vuil is.

Hygiëne in Mexico

De hygiëne op de campus is vergelijkbaar met die in Nederland. Er zijn gescheiden afvalbakken op elke hoek, de klaslokalen worden na bijna elke les schoongemaakt en er zijn metalen rietjes geschikt voor hergebruik. Verlaat ze echter de schoolomgeving, dan is er een groot verschil merkbaar. Vuil ligt gewoon op straat en wordt niet opgeruimd. De vele auto’s zorgen voor een flinke luchtvervuiling. Ook ruik je op veel plaatsen een penetrante rioollucht.

Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Lorette koopt daarom water in flessen. Op de campus is een filter aanwezig, die het water zuivert.

Goede voorbereiding is heel belangrijk

Lorette bereidde zich goed voor op haar reis. Zij kreeg tips over hygiëne en haalde tijdig al haar inentingen. Ze is niet ziek geworden gedurende haar tijd in Guadalajara. Het advies van de GGD en ook de website en de app van GGD Reisvaccinaties hielpen Lorette bij een goede voorbereiding. Zaken die ze echt niet kan missen zijn een teek-set, een pincet, een first-aidkit en kit met pleisters. Oh, en iets heel belangrijks waar niemand aan denkt is…een schaartje!

Als ze naar het zuiden van Mexico reist heeft ze ook altijd antimuggen middelen bij zich. Een insectenspray met DEET dat muggen en insecten afweert is onvermijdelijk. Ook neemt Lorette dan een klamboe mee. Ze moest wel even wennen aan het eten, dus ORS en een doosje diarreeremmers zijn geen overbodige luxe.

Wat zijn de plannen van Lorette?

Na haar examens wil Lorette doorreizen naar Cuba en Los Angeles. Tijdens haar avonturen in Mexico heeft ze Miguel en Maui ontmoet, twee surfdudes die haar hebben aangeboden in januari 2019 nog eens terug te komen om daar les te krijgen én te geven in hun surfschool. Het is nog niet honderd procent definitief, maar ze kijkt er stiekem al erg naar uit.

Wil je meer weten over de avonturen van Lorette? Ze houdt een reisblog bij en je kunt haar volgen op Instagram. Wil jij ook graag voorbereid op reis, download dan de GGD Reisvaccinaties app. Dan weet je waar je rekening mee moet houden en kun je tijdens je vakantie de tijd nemen om te genieten.