Lorette blogt haar eerste reistips

Labels:

Lieve Reislustigen, 

Het is bijna zover, misschien ben je jouw reis al aan het plannen of staat het grote avontuur voor de deur. SPANNEND! Je hebt alles tot in de details gepland of je laat je verrassen door het onbekende. Waar je ook staat in je voorbereiding, deze blog geeft je inzichten waar je nog niet eerder over na hebt gedacht. Ik deel graag wat handige tips. Want waarom zou ik deze voor mezelf houden als ik ze ook met anderen kan delen :-)

Wat ga ik doen?

In het komende half jaar ga ik voor mijn minor in het buitenland studeren aan de ITESO universiteit in Guadalajara, Mexico. De (sociale) vakken die deze universiteit aanbiedt, spreken me echt aan: Spaans, Human Rights, Digital Photo (fotografie) en Interculturality. Ik ga van maandag tot en met donderdag naar school en heb dan elke keer een lang weekend om tripjes te ondernemen.

Het ligt er een beetje aan hoe de minor verloopt, maar als het goed gaat wil ik daarna doorreizen naar Hawaii, Cuba, Costa Rica, Peru en Brazilië. Ik hoop in dit half jaar vloeiend Spaans te leren spreken, bijzondere mensen en culturen te leren kennen, en misschien al een artistiek netwerk op te bouwen in het buitenland.

Eerste #Prikjereis moment

Stel je voor, je bent net aangekomen in Guadalajara, word je gebeten door een hond die iets teveel tequila op heeft. Lekker dan. Kan je weer gelijk het vliegtuig terug pakken. Om dit te voorkomen, heb ik een aantal vaccinaties gehaald.

Op de website van de GGD reisvaccinaties las ik dat voor Mexico wordt aangeraden om DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A te halen. Als extra advies raden ze Hepatitis B, Rabiës en muggenbescherming aan. Vanwege een reis naar India had ik de meeste prikken al. Rabiës miste ik echter nog en daar moest ik er twee van zetten. (Red: Toen was er nog geen tekort aan vaccin in Nederland).

Misschien vraag je je wel af of ik het eng vond. Deed het pijn? Over het algemeen zetten ze deze prik in je bovenarm. Als ik eerlijk ben vind ik die plek het minst spannend omdat ik het juist graag zie en het geen gevoelige plek is voor mij.  

Reistips

In de zomer van 2017 ben ik voor het eerst alleen gaan backpacken in Indonesië. Hiervan heb ik veel geleerd. Ik zal mijn tips voor de reisvoorbereiding hier met je delen:

1. Facebook-reispagina’s

Heb je al een land of werelddeel in gedachte en weet je wat je daar wilt gaan doen? Dan zijn Facebook-reispagina’s onwijs handig. Zoek op termen als ‘Mexico, reizen, travel en students (exchange program)'. Klik vervolgens op de groepen en niet op de personen. Zo vond ik de groep ‘Midden- en Zuid Amerika backpackers’ met meer dan 17.000 andere Nederlandse reizigers. Hier plaatsen zij al jaren hun vragen en aanbevelingen. Met de zoekfunctie kun je alles opzoeken wat je wilt binnen de groep.  

2. Vliegtickets

Gebruik bij het zoeken naar vliegtickets altijd een incognito browser. Op deze manier kunnen de cookies bepaalde gegevens van jou niet zien. Zo kunnen ze de vliegprijzen ook niet duurder maken naarmate je vaker op dezelfde website zoekt.

Ten tweede is het fijn om te weten met welke websites je het best kunt vergelijken. De laatste tijd ga ik verschillende websites na als Momondo.nl, Google Flights en KilroyTravel. Bij die laatste krijg je als student of als jong volwassene (tot 31 jaar) een bepaalde korting. Ben je op de websites aan het zoeken naar de juiste vliegtickets. Denk dan ook aan:

  • klik de optie aan om drie dagen meer of minder weer te geven;
  • probeer ook andere vliegvelden in de buurt;
  • bezoek de website ook vanuit andere landen. Bijvoorbeeld, momondo.de in plaats van momondo.nl. Dat kan echt schelen.


3. Diefstal

Via anderen heb ik gehoord dat er vooral telefoons op straat gestolen worden in Mexico. Ik geef even een paar tips:

  • neem een extra, oude of kapotte telefoon mee, waar niks persoonlijks van je op staat;
  • draag een heuptasje, niet om je heup maar om je schouders;
  • plaats hierin je neptelefoon, je mobiel en een klein beetje contant geld;

Als iemand je dwingt je telefoon af te geven, geef je dit kapotte toestel. Wellicht verloopt zo’n situatie totaal anders, maar dit is iets wat ik probeer om het verlies van mijn echte telefoon te voorkomen. Mijn belangrijke telefoonnummers (contactpersonen, verzekeringen, alarmnummers) schrijf ik overzichtelijk op papiertjes, die ik verstop in verschillende vakjes van mijn backpack, in mijn heuptasje en in mijn mail. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik mijn paspoort en andere belangrijke documenten inscan. Deze mail ik naar mezelf en familieleden. Zo heb ik altijd iets om bij de ambassade te laten zien als mijn echte paspoort gestolen wordt. Naast mail kun je ook foto's en dergelijke opslaan in de cloud. Persoonlijk ben ik nog meer van back up's te maken op de harde schijf.

4. Google Translate

Wat je steeds meer backpackers ziet doen is de Google Translate app gebruiken op vakantie. Google Translate vertaalt niet alleen zinnetjes, maar spreekt het ook voor je uit als je dat wilt. Je kunt het dus echt letterlijk als vertaalmachine gebruiken tijdens je gesprek. Erg handig dus. Meer tips zoals dit? Hasta la proxima blog :-).

Via mijn Instagram @LoretteBessem neem ik je graag mee in mijn veelzijdige, verassende en bijzondere leven. Lo'scovery kun je ook volgen via Facebook en LinkedIn.

Saludos!

Lorette