Raften in de jungle van Thailand

Labels: Wilma

Wilma reist met haar gezin naar Thailand. Zij pakken de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai.

Wilma vertelt: “Met een nachttrein vervolgen we onze reis naar de jungle in het Noorden. Het is warm in de trein, we drinken veel, maar moeten op een gegeven moment wel naar het toilet. Ik loop door de trein en zie een bordje dat duidt op een toilet. Ik doe de deur open en zie een gat in de vloer, maar waar is de pot? Moet ik echt daar in deze schuddende trein boven dat gat gaan hangen?? Het is wat het is, meer is er niet van te maken, ik moet het ermee doen.

De volgende dag komen we aan in het Noorden en boeken een jungletocht.  We kunnen er raften, hiken, slapen in de jungle... Ik weet vanuit mijn werk bij de GGD wat de risico’s zijn... als dat maar goed gaat! 

Kopje onder

We besluiten te gaan raften. We krijgen allemaal een reddingsvest aan en stappen in. Verderop hoor ik het geluid van klotsend water, daar is vast een waterval of versnelling.  Ik sluit me af voor wat er allemaal kan gebeuren en stap in. Ik zit naast mijn man, onze dochters zitten achter ons. Daar gaat hij hoor. We gooien de trossen los en zijn overgeleverd aan de stroming.

We worden meteen meegenomen door de stroming en het gaat dan ook meteen mis. We botsen in de sterke stroming tegen een uitstekende steenpartij. Ik hoor gegil en kijk achterom. Mijn dochter valt in het water. Ik schreeuw het uit als ik ze kopje onder zie gaan. De boot blijft haken achter de rots, waardoor de Thaise kapitein haar behendig uit het water kan vissen. We zijn pas net onderweg, wat belooft dat voor de rest van de rafttocht? Het gaat verder allemaal goed, het begin was gewoonweg het lastigste stuk. Het was prachtig om die natuur vanaf het water te zien.

De snelheid, de zon op het water, watervalletjes; het lijkt de Piraña wel uit de Efteling maar dan echt!

Na een tocht van twee uur stappen we met een lijf vol adrenaline uit de boot. Dit vergeten we nooit meer. We wilden een avontuurlijke reis. Nou die krijgen we."

Tips van Dirk:

  • Zorg voor een goede reisverzekering. Mocht er iets gebeuren dan heb je die echt nodig.
  • Neem altijd een EHBO-setje mee met producten om wondjes te verzorgen.
  • Overweeg vaccinatie tegen hepatitis B als je vaker gaat reizen of risicovolle activiteiten onderneemt op reis.