Na je eindexamen op reis

7 mei 2019
Header illustratie

Ga je na je eindexamen op reis? Start op tijd met je vaccinaties en andere voorbereidingen.  

Vaccinaties

Maak zodra je reis gepland is een afspraak om je vaccinaties te halen. Naast de standaard vaccinaties worden bij een langer verblijf vaak extra vaccinaties aanbevolen. Welke vaccinaties geadviseerd worden kun je terugvinden op onze website. 

Kosten

Houd er rekening mee dat de kosten van het vaccin hoog kunnen zijn. Soms vergoedt de zorgverzekeraar vaccinaties. Dat ligt aan je pakket. Sla dus ook de polis van de zorgverzekeraar er op na.

Reisverzekering

Kijk goed in je ziektekostenpolis of ziektekosten in het buitenland ook worden vergoed en voor welke periode van je verblijf. Vaak is het nodig hier een aparte verzekering voor af te sluiten, zeker als je langer weg bent. Controleer je reisverzekering op hoogte van vergoeding als er iets met je bagage gebeurt en of je rechtsbijstand en aansprakelijkheid in het buitenland is geregeld.

Medische hulp nodig?

Heb je tijdens de reis medische hulp nodig en moet je naar een lokaal ziekenhuis? Realiseer je dat deze zorg niet te vergelijken is met de zorgverlening in Nederland. Lees hier waar je op moet letten.

Meer informatie

       Kosten & vergoedingen

       Verliefd op vakantie

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.