Op reis na je eindexamen!

Header illustratie

Het is zover! Op welverdiende vakantie na je eindexamen. 

Misschien ga je wel voor het eerst op vakantie zonder je ouders. Dat is natuurlijk fantastisch! Wij geven je wat tips waar je op moet letten bij de voorbereidingen van je reis. 

Vaccinaties

Voor sommige bestemmingen heb je vaccinaties nodig. Kijk voor een persoonlijk reisadvies op onze website. Maak zodra je reis gepland is een afspraak om je vaccinaties te halen. Naast de standaard vaccinaties worden bij een langer verblijf vaak extra vaccinaties aanbevolen. Kijk voor de kosten van het consult en de vaccinaties op onze tarieven pagina.  

Download de apps:

1.    In de app GGDreistmee vind je alle informatie over wat te doen als je bijv. bent gebeten door een aap, in een zee-egel bent getrapt. Maar ook kun je vaccinaties erin kwijt en kun je een wekker zetten. De DEET-reminder, die je waarschuwt wanneer je weer moet smeren tegen de muggen. 
2.    De Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane is ook een noodzakelijke app tijdens je reis. Wat mag je meenemen over de grens en wie moet je bellen bij een calamiteit in het buitenland? Je vind het allemaal in deze app. 
3.    Download hier de apps.

Reisverzekering

Vaak worden niet alle ziektekosten in het buitenland vergoed vanuit je eigen zorgverzekering. Vaak is het nodig hier een aparte reisverzekering voor af te sluiten, zeker als je langer weg bent. Neem in elk geval je zorgpas mee, daar staat het nummer van de alarmcentrale op. Heb je toch medische zorg nodig? Lees dan de tips op onze website over risico’s en voorbereiding. Een reisverzekering is ook belangrijk voor als er iets met je bagage gebeurt of als je bijvoorbeeld juridische bijstand nodig hebt. 

Handige producten om mee te nemen:

Bekijk de checklist of je aan alles hebt gedacht.

Aanvullende informatie

Afbeelding
Op reis na je eindexamen

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.