Overwinteren in warm land?

1 september 2021
Header illustratie

Maak tijdig een afspraak voor het reizigersspreekuur!

Is de Nederlandse winter voor jou te koud en te nat? Dan is het natuurlijk een heerlijk idee om deze maanden te overwinteren in warmere streken. Palmbomen in plaats van paraplu’s; het lijkt een goede ruil. Vakantieplannen? Zorg dan voor een goede voorbereiding, zodat je gezond weer thuiskomt. Maak een afspraak op het reizigersspreekuur bij de GGD voor een gezondheidsadvies op maat.

Bij de voorbereiding van je vakantie denk je aan leuke dingen en niet meteen aan allerlei gezondheidsrisico’s. Toch is het heel belangrijk om hier bij stil te staan. Het is een misverstand dat alleen verre vakantiebestemmingen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen of dat je geen vaccinaties nodig hebt omdat je in een vakantiepark of in een luxe hotel zit.

Gezondheidsrisico’s

Voor de meeste landen buiten Europa, maar ook voor landen als Turkije, Egypte, Kroatië, Bulgarije, Roemenië en Rusland heb je vaccinaties nodig. Je moet dan denken aan vaccinaties tegen hepatitis A en difterie, tetanus en polio (DTP). Afhankelijk van je bestemming en de lengte van je vakantie, heb je mogelijk ook andere vaccinaties nodig.

Maak tijdig een afspraak op het Reizigersspreekuur

Heb je jouw vakantiebestemming gekozen? Maak dan tijdig een afspraak voor het reizigersspreekuur voor advies en vaccinatie: bij een korte reis vier weken vóór vertrek, bij een lange reis (langer dan drie maanden), zes tot acht weken vóór vertrek. 

Advies op maat én meteen vaccineren

Op het reizigersspreekuur geven wij tips om mogelijke gezondheidsrisico’s tijdens jouw vakantie te voorkomen. Daarnaast bieden wij advies op maat over de benodigde vaccinaties. Je kunt zich meteen laten vaccineren.

Voorlichting en producten voor uw reis

Voorlichting over voeding, hygiëne, muggenwerende maatregelen en het voorkomen van hondsdolheid, behoort ook tot ons servicepakket. En reis je naar grote hoogte? Ook daarover ontvang je advies. Je krijgt informatie mee om alles nog eens rustig na te lezen. En bij de meeste GGD'en kun je ook producten kopen zoals een klamboe, diarreeremmers en muggenwerende middelen.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week online via onze website

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.