Stage/studie buitenland

14 augustus 2016

Vrijwilligerswerk, een stage in het buitenland of een wereldreis maken? Een buitenlands verblijf is avontuurlijk, spannend en leerzaam. Start tijdig met het treffen van voorbereidingen. 

Bij een langer verblijf worden naast de standaard vaccinaties vaak extra vaccinaties aanbevolen. Welke vaccinaties geadviseerd worden kun je terugvinden op onze website. De meeste vaccinaties beschermen je voor een lange periode. Het is in veel gevallen belangrijk om hier minstens een half jaar voor uit trekken.

Kosten

Houd er rekening mee dat de kosten van het vaccin hoog kunnen zijn. In veel gevallen vindt vergoeding plaats door de zorgverzekeraar. Sla dus ook de polis van de zorgverzekeraar er op na.

Meer dan alleen vaccineren

Naast vaccinaties zijn er nog vele andere maatregelen die je zelf kunt treffen om gezond weer thuis te komen. Denk hierbij aan hygiëne maatregelen, muggenwering en het meenemen van tabletten tegen malaria of hoogteziekte. En...neem condooms mee uit Nederland, wel zo veilig.

Medische hulp nodig?

Heb je tijdens de reis medische hulp nodig en moet je naar een lokaal ziekenhuis? Realiseer je dat deze zorg niet te vergelijken is met de zorgverlening in Nederland. Lees hier waar je op moet letten.

Meer informatie

Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.