Reizen naar Midden- en Zuid-Amerika

Heb je al vakantieplannen gemaakt? Of het nu gaat om een georganiseerde rondreis of backpacken in Midden- en Zuid-Amerika: er is genoeg te beleven. Denk aan Machu Picchu in Peru (de ruines van de Inca's) en het volgen van de inca trail te voet. Of bezoek de zoutvlaktes in Bolivia, het Amazonegebied met zijn roze dolfijnen, de Iguacu-watervallen op de grens van Argentië en Brazilië en Palenque in Mexico, de Mayastad.

Heerlijk wegdromen, terwijl je bladert door de reisgidsen of surft op het internet.

De hygiene in veel landen is minder goed dan in West-Europa. Maag- en darmklachten kunnen je reis een stuk minder aangenaam maken. In veel landen kun je ziek worden door een steek van een mug, zoals malaria, dengue of zika. Naast vaccinatie-advies voor Midden- en Zuid-Amerika, krijg je nog veel meer advies op het spreekuur bij de GGD.

Wij adviseren je daarom om een afspraak te maken op het vaccinatiespreekuur bij de GGD om je reis door te spreken en advies op maat te ontvangen. Gezond op reis, gezond weer thuis.

Op onze website kun je informatie vinden over ziekten op reis en adviezen per land. Download de app om ook tijdens de reis geinformeerd te blijven. Deze is zelfs off-line te gebruiken.

GGD : daar kun je mee op reis!