Nog steeds poliovirus in Israel

Lees voor
Translate: select the text below, select "vertalen" and choose your language

In Israël circuleert nog steeds het poliovirus. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het werd gevonden in het rioolwater. Inmiddels is het virus ook gevonden in de ontlasting van twintig gevaccineerde kinderen. Zij zijn niet ziek en er zijn ook geen patiënten met verlammingen gemeld. Israël startte inmiddels een extra poliovaccinatiecampagne voor kinderen onder de 10 jaar.

Advies voor reizigers:

Wij adviseren een DTP-vaccinatie voor alle reizigers vanaf 18 jaar die van plan zijn naar Israël te reizen en van wie de laatste poliovaccinatie langer dan 10 jaar geleden is.
De vaccinatie is niet nodig voor kinderen tot en met 18 jaar die via het Rijksvaccinatieprogramma zijn gevaccineerd. Zij kregen op 9-jarige leeftijd hun laatste DTP-prik, die 10 jaar geldig is.

Afspraak maken

U kunt online een afspraak maken voor het reizigersspreekuur. Ook kunt u ons klantadviescentrum bellen om de afspraak telefonisch te maken: 0900-8222467.

Risico voor Nederlandse bevolking.

De inwoners van Nederland zijn in het algemeen goed beschermd tegen polio (~95%), met uitzondering van de reformatorische gezindte.  De kans dat een reiziger met poliovirus in contact komt is klein. 95% van de infecties verloopt asymptomatisch.  Reizigers kunnen echter het virus wel in Nederland introduceren waardoor het virus kan gaan circuleren.  Bent u onvoldoende gevaccineerd en reist u naar Israel? Maak dan een afspraak voor het vaccinatiespreekuur.

Meer informatie

Meer informatie over de DTP-vaccinatie vindt u op onze website.