Nachtelijk Thailand

1 juli 2019
Header illustratie

Wilma reist met haar gezin in Thailand rond.

Wilma vertelt verder: "We doen een jungletocht in het Noorden van Thailand en blijven een paar dagen in de jungle. Na een lange dag bereiken we een hut en sluiten de dag af met een kampvuur. Het is gezellig. Om ons heen is het aardedonker, maar het kampvuur verlicht de mensen en honden die eromheen zitten. Merendeels bestaat het gezelschap uit toeristen, naast een paar gidsen. Een van de gidsen heeft een muziekinstrument bij zich en brengt sfeer in de avond. We zijn moe en willen gaan slapen. Het zijn eenvoudige slaapplaatsen, gewoon op de grond in een hut op palen. Ik sta op om te gaan slapen en hoor in eens een kermend geblaf en voel direct daarna pijn in mijn voet. In het donker ben ik op de poot van een hond gaan staan en wordt meteen gestraft met een beet! Rabiës?! (hondsdolheid). Ik schrik me naar en maak me ongerust. Het schiet door me heen dat ik ervoor ben ingeënt. Maar toch moet ik nog wat doen.

Ik kijk nog even in de app GGDreistmee. Ik heb hem voor vertrek al gedownload, want ik wist dat we daar geen bereik zouden hebben. Ik zoek op wat ik moet doen bij een hondenbeet en zie dat  ik zo snel mogelijk naar een ziekenhuis moet om nog 2 vaccinaties te krijgen. Toch wel even schrikken! En…ik moet mijn reisverzekering bellen, anders krijg ik het misschien allemaal niet vergoed. Ik doe geen oog meer dicht die nacht en bedenk me hoe ik vanuit de jungle zo snel mogelijk in een stad kom. De volgende dag komen we in de bewoonde wereld en regel ik mijn inentingen. Gelukkig is dat allemaal goed te verkrijgen daar.

Nachtleven in Thailand

We sluiten onze vakantie af met een week ontspannen op paradijselijke eilanden. Onze kinderen (allemaal rond 18 jaar) weten meteen de feestjes op de stranden te vinden. Als bezorgde ouders waarschuwen we voor de welbekende drankbuckets en vuur-springtouwen. We besluiten er ook het strand op te gaan, we zijn toch wel nieuwsgierig en komen terecht in de beruchte Full Moon party. Bij volle maan komen elke maand bij volle maan 10.000 en jongeren naar het eiland Koh Phangan om heel de nacht te feesten op het strand. Dit is echt berucht bij jongeren. We kijken ons ogen uit maar zien dat onze kinderen de tijd van hun leven hebben.”

Tips:

  • Download de app GGDreistmee voor tips Wat te doen bij…
  • Zorg voor een goede reisverzekering.
  • Als je kinderen zelf op stap gaan, vraag ze dan om te laten weten waar ze zijn.
  • Overweeg vaccinaties tegen rabiës en hepatitis B als je regelmatig reist of risicovolle activiteiten onderneemt.
Afbeelding

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.