Vaccinaties Australië

Hieronder vind je o.a. informatie over vaccinaties. Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van je reis en uw gezondheidssituatie. Specifieke informatie over je situatie krijg je tijdens het spreekuur. 

Dengue komt voor in Noord Australië.

In de Australische staten Northern Territory, New South Wales, Victoria, Queensland en South Australia kan in de maanden december t/m mei Japanse encefalitis voorkomen. Vraag de adviseur van de GGD of je een vaccinatie nodig hebt. Dit is afhankelijk van jouw reisplannen. 

Verplichte of aanbevolen vaccinaties

Voor Australië zijn standaard geen vaccinaties verplicht. Een vaccinatie tegen gele koorts kan in sommige gevallen wel verplicht zijn als je uit een land komt waar gele koorts voorkomt. Vraag na op het spreekuur voor welke landen dit geldt.

Vaccinatie is NIET verplicht als je uit de Galapagos eilanden komt. 

Een advies voor onderstaande vaccinaties is afhankelijk van verblijfsduur, reis- en verblijfsomstandigheden. De adviseur op het reizigersspreekuur legt uit in welke situaties de vaccinaties al dan niet worden aanbevolen.

Australië vaccinatie advies


Ik wil op de hoogte blijven voor mijn reis

Aanmelden

Persoons- en reisgebonden adviezen

Japanse encefalitis

Het Japanse encefalitis-virus wordt overgedragen door muggen. Reizigers raken zeer zelden besmet.

Meer weten over Japanse encefalitis ?

Meer over Japanse encefalitis

Gele koorts

LET OP: Dit is algemene informatie over gele koorts en niet landspecifiek. Persoonsgebonden advies kan o.a. te maken hebben met reisroute en tussenlandingen. Vraag advies bij de GGD of dit voor jou ook geldt.

Meer weten over Gele koorts ?

Meer over Gele koorts

Muggen

Muggen kunnen ziekten overbrengen, denk aan dengue, chikungunya en/of zika. Wat kun je doen om deze ziektes niet op te lopen?

Meer weten over Muggen ?

Meer over Muggen

Ik ga op reis en neem mee...

Insectenwering

Insectenwerende middelen (repellents) met DEET zijn effectief tegen stekende insecten en in mindere mate ook tegen teken.

Meer weten over Insectenwering ?

Meer over Insectenwering

Maak nu een afspraak

Op de hoogte over je benodigde vaccinaties voor de reis naar Australië en een afspraak maken? Dat kan! Ook bieden wij een optie aan voor de voorbereidende reiziger, welke misschien op dit moment nog geen vaccinatie nodig heeft, maar wel van plan is een reis te gaan maken naar Australië.