ZOEM

Header illustratie

IN VERBAND MET DE CORONA-UITBRAAK WERELDWIJD HEBBEN WIJ BEGIN APRIL 2020 BESLOTEN OM HET ONDERZOEK STOP TE ZETTEN.
U KUNT TOT EN MET 14 APRIL 2020 UW VRAGENLIJSTEN NOG IN VULLEN, DAARNA SLUITEN WIJ HET ONDERZOEK EN STARTEN WIJ DE ANALYSE.

VOOR IEDEREEN DIE HEEFT MEEGEWERKT: HEEL HARTELIJK BEDANKT!

PROJECTGROEP ZOEM 

Wat leuk dat je interesse hebt in het ZOEM-onderzoek!

Door mee te doen help je mee aan een nieuw soort voorlichting aan reizigers. Bij ZOEM doen we onderzoek naar muggenwerende maatregelen bij reizigers die reizen naar: Indonesië , Vietnam, Thailand, Myanmar, Laos, Cambodja, Maleisië, de Filipijnen, Brunei, Singapore, en Oost-Timor. Nadat je je hebt aangemeld via de app GGDreistmee, ontvang je tijdens je reis, tot 2 weken na de reis, berichten van ons. Dat kunnen tips zijn, maar belangrijker nog: vragenlijstjes. Dit zijn korte en makkelijk in te vullen vragenlijstjes die we via een app-bericht naar je toesturen. LET OP: Voorwaarde is wel dat je je locatievoorzieningen hebt aanstaan.

Jouw deelname stellen we zeer op prijs en geeft belangrijke informatie voor verbetering van voorlichting aan reizigers. Het is belangrijk dat je ook de vragenlijstjes op dag 2 en 14 na je reis nog even invult.

Wil jij deelnemen aan dit unieke onderzoek naar bescherming tegen muggen? Meld je dan aan voor het ZOEM-onderzoek via de app GGDreistmee. 

Wie kan meedoen?

  • Reizigers naar Zuidoost Azie 
  • Als je 16 jaar of ouder bent
  • Als je een smartphone hebt die draait op Android of Apple

Het is een uniek onderzoek in Nederland dat nog nooit is gedaan. 

Hoe werkt aanmelden via de app?

  1. Haal, als je die hebt, de oude app GGDreistmee van je Android telefoon of je Apple device, zorg dat hij helemaal is verwijderd.
  2. Download de nieuwe versie in de appstore.
  3. Klik op het land dat jij bezoekt of kijk in menu bij: ZOEM-onderzoek.
  4. Je kunt je nu aanmelden voor het onderzoek 

Waarom dit onderzoek?

Met het warmer worden van de aarde verandert ook het ecosyteem om ons heen. Insecten zoals muggen die we niet kenden vestigen zich in West-Europa, zoals de Aedes mug, ook wel bekend als tijgermug. Dit brengt risico’s op ziektes met zich mee zoals zika, dengue, chikungunya of malaria door de Anopheles mug. Import van deze ziekten in West-Europa kan leiden tot uitbraken van deze aandoeningen doordat het zich in West-Europa gaat verspreiden. Goede voorlichting kan helpen om import en deze verspreiding te voorkomen. Het ZOEM-onderzoek is deel van een groot onderzoek naar muggen in Nederland. 

Wie organiseert dit onderzoek?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd met de app GGDreistmee via Android systeem en Apple en is een initiatief van GGDReisvaccinaties, LUMC, TNO met medewerking van GGD Rotterdam Rijnmond. 

Documenten

Wij hopen dat jij mee wilt werken aan dit unieke onderzoek! Jouw bijdrage is essentieel voor vernieuwing in het geven van voorlichting.

Een heel fijne reis alvast!

ZOEM-onderzoeksteam

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.